با پيشرفت فناوری اطلاعات نياز به انجام کارهای محاسباتی در همه جا و هر زمان به وجود آمده است. علاوهبر اين لازم است تا افراد بتوانند کارهای محاسباتی سنگين خود را بدون داشتن سختافزار و نرمافزار گران قیمت از طريق سرویس های تحت شبکه انجام دهند. Cloud Computing آخرين پاسخ فناوری به اين نيازها بوده است. مؤسسه ملی فناوری و استانداردها , موسسه NIST، فناوری Cloud Computing را مدلی برای فراهم کردن دسترسی آسان بر اساس تقاضای کاربر از طريق شبکه به مجموعهاي از منابع محاسباتی قابل تغيير و پيکربندی تعریف نموده ( مانند: شبکهها، سرورها، فضای ذخیرهسازی، برنامههای کاربردی و سرويسها) که اين دسترسی بتواند با کمترين نياز به مديريت منابع و يا نياز به دخالت مستقيم ارائهدهنده سرويس به سرعت فراهمشده يا آزاد گردد.
Cloud Computing مدل پردازشی مبتنی بر شبکههای بزرگ کامپيوتری مانند اينترنت است که روش نوينی برای عرضه، مصرف و تحويل سرویسهای IT شامل سختافزار، نرمافزار، دادهها و اطلاعات و ساير منابع اشتراکی را با بهکارگیری شبکه ارائه میدهد. به عبارت ديگر Cloud Computing راهکارهايی برای ارائه خدمات IT به شيوه مشابه صنايع همگانی پيشنهاد میدهد، اين بدان معنی است که دسترسی به منابع IT در زمان تقاضا و بر اساس ميزان تقاضای کاربر به گونهای مقیاسپذیر و انعطافپذیر بر روی بستر شبکه به کاربر تحويل داده میشود.
در Cloud Computing لایهای از انتزاع بين جزئيات فنی و کاربران به وجود میآید. به عنوان مثال آنچه يک ارائهدهنده سرويس نرمافزاری در Cloud Computing ارائه میدهد، برنامههای کاربردی تجاری بر خط است که از طريق مرورگر وب يا نرمافزارهای ديگر به کاربران ارائه میشود. نرمافزارهای کاربردی و اطلاعات روی سرورها ذخيره میگردند و بر اساس تقاضا در اختيار کاربران قرار میگیرند. جزئيات از ديد کاربر مخفی میماند و کاربران نيازی به تخصص يا کنترل در مورد فناوری زيرساخت Cloud Computing که از آن استفاده میکنند ندارند.
مصرفکنندگان Cloud Computing عموماً مالک زيرساخت فيزيکی Cloud نيستند، بلکه برای اجتناب از هزينه سرمایهای، آن را از عرضهکنندگان شخص ثالث اجاره میکنند و منابع را در قالب سرويس مصرف میکنند و تنها بهای منابعی را که مصرف کردهاند را پرداخت میکنند.
به اشتراک گذاردن قدرت رايانشی (مصرف شدنی و ناملموس) ميان چند کاربر میتواند باعث بهبود نرخ بهرهوری شود؛ زيرا با اين شيوه ديگر سرورها بدون دليل بيکار نمیمانند و سبب میشود هزینهها به ميزان قابلتوجهی کاهش يابند، درعینحال که سرعت توليد و توسعه برنامههای کاربردی افزايش مییابد. يک اثر جانبی اين شيوه اين است که رایانهها به ميزان بيشتری مورد استفاده قرار میگیرند زيرا مشتريان Cloud Computing نيازی به محاسبه و تعيين حداکثری برای پيک بار خود ندارند.